TOP3

TOP3
YBN-A-G95316

Vertical Village

[ 队名:绳墨 ] 冷先强, 陆冬凌, 梁文朗

同济大学, 东南大学, 东南大学

This program hopes to create the public space in city, deconstruct and evolve the Prototype of VILLAGE in DOWNTOWN, form a high-density creation space.We will divide the future creative industry into the following types according to the office model and hardware dependence:
1. Small workshop type 2. Multimedia type 3. Social Media Types 4. Headquarters office

What they have in common is that, they all need outdoor leisure space and public space. Within limited space, an effective way is to achieve constant switching of boundaries - indoors and outdoors, private and public. By interspersing public service spaces and outdoor leisure spaces between office spaces, it is possible to create a rustic, organic, rather than urban, rigid and monotonous environment for them.

TOP3
YB92911-S59913

Interactive Void

Mohamed Hassan Elgendy

Greenwich

The design for the new general headquarters aspires to create a building that is adaptable, interactive, and accessible for everybody. The principal act is to elevate a substantial part of the program while lower the other part. By doing so a public void is created within and underneath the structure. As such the void fundamentally becomes part of the building, creating an informal cultural plaza within the formal boundary of the building which provides a new sense of dynamic interaction between the city and the young workforce within the design community.
Chentang Business District will be surrounded by two substantial natural forces Tianjin green urban park from the north and the planned urban landscape belt from the west which creates an enormous pedestrian destination and connection through the district, and our project site is in the crossroad between these two belts, as such the proposal is aiming to emphasize these forces by making the park pathways gradually lead to the entry ramp that connects our project parts together, as such making the designed void of interaction a part of the green nature allowing more human flow inside the cultural plaza which could generate more interaction and information exchange between the different communities inside.
The project program is divided into four main floors each contains different function. The floating floor above the ground level is the only volume visible through the city which creates a cultural landmark in the area and it function as an exhibitional and educational floor. While the lower volume contains three levels the first one is for research, the second contains working spaces, and the lowest is an open floor connected directly with the culture plaza and this one is a free level of interaction, relaxing, and exercising, which could be accessible by the public. In the same time all the interior spaces inside the different levels are flexible and interconnected through a simple open plan that is human-oriented which could create open and freedom modern environment that is capable of coping with the union future evolution of instant information spread, strong interaction, and enhancing innovation among the young talents. A dynamic ramp connects the interior spaces in different levels with each other as it provides a direct connection with the cultural plaza creating a special interactive experience between people working inside and the outer community through a transparent glass facade.

Interactive Void

YB92911-S59913

The design for the new general headquarters aspires to create a building that is adaptable, interactive, and accessible for everybody. The principal act is to elevate a substantial part of the program while lower the other part. By doing so a public void is created within and underneath the structure. As such the void fundamentally becomes part of the building, creating an informal cultural plaza within the formal boundary of the building which provides a new sense of dynamic interaction between the city and the young workforce within the design community. Chentang Business District will be surrounded by two substantial natural forces Tianjin green urban park from the north and the planned urban landscape belt from the west which creates an enormous pedestrian destination and connection through the district, and our project site is in the crossroad between these two belts, as such the proposal is aiming to emphasize these forces by making the park pathways gradually lead to the entry ramp that connects our project parts together, as such making the designed void of interaction a part of the green nature allowing more human flow inside the cultural plaza which could generate more interaction and information exchange between the different communities inside. The project program is divided into four main floors each contains different function. The floating floor above the ground level is the only volume visible through the city which creates a cultural landmark in the area and it function as an exhibitional and educational floor. While the lower volume contains three levels the first one is for research, the second contains working spaces, and the lowest is an open floor connected directly with the culture plaza and this one is a free level of interaction, relaxing, and exercising, which could be accessible by the public. In the same time all the interior spaces inside the different levels are flexible and interconnected through a simple open plan that is human-oriented which could create open and freedom modern environment that is capable of coping with the union future evolution of instant information spread, strong interaction, and enhancing innovation among the young talents. A dynamic ramp connects the interior spaces in different levels with each other as it provides a direct connection with the cultural plaza creating a special interactive experience between people working inside and the outer community through a transparent glass facade.

TOP3
YBN-A-G106833

云立方CLOUD³

[ 队名:203建筑组 ] 陈宇明, 汪守高, 汪晟昱

安徽建筑大学, 安徽建筑大学, 安徽建筑大学

过去的;现在的;未来的?
In the past; Now; In the future?
过去的。办公空间往往是规矩的,功能分区很明确,各个功能分区之间被交通空间联系。这样的办公场所容易给人单调,乏味的感受,同时也缺乏交流的场所,不能够满足现代办公对于交流和共享的要求。
In the past. Office space is often formal, functional partition is very clear, between each functional partition is connected by traffic space. Such office space is easy to give a person monotonous, boring feeling, at the same time, it also lacks a place for communication, which can not meet the requirements of modern office for communication and sharing.
现在的。例如谷歌、Facebook等公司,办公空间越来越开放,以适应更多变化的办公方式的需求。但是自由和个性的同时也给别人带来了许多打扰,导致工作效率的下降,甚至无法安静的工作,所以,相对独立的空间依然很有必要。
Now. Companies such as Google and Facebook are opening their office Spaces more and more to accommodate the need for more and more changing ways of working. But freedom and personality also bring a lot of bother to others, resulting in the decline of work efficiency, and even can not work quietly, so, relatively independent space is still necessary.
未来的?没有人会知道未来是什么样子。作为设计师,我们往往很有个性,往往特立独行,但同时,我们又必须团队合作,互相交流;作为设计师,我们希望有属于自己的空间,这里的一切都是“我”的色彩;作为设计师,我们希望能够灵活的从“个性”切换到“合作”,在那突然的灵感还没有被忘记之前;
In the future? No one knows what the future holds. As designers, we tend to be very individual, often maverick, but at the same time, we have to work as a team, communicate with each other; As designers, we hope to have our own space. Everything here is the color of "me". As designers, we want to be able to switch flexibly from "personality" to "collaboration" before the sudden inspiration is forgotten.
基于以上,我们做了本次的设计。
Based on the above, we made this design.
立体的空间能够在满足个性的同时,零距离的切换到交流与合作之中;更多小的空间可以适应信息时代远程“空间穿越”的交流与合作;我们准备了许许多多不被打扰的角落,如果你喜欢独自的思考;我们准备了开阔的观景平台,如果你喜欢那四季变换的晚霞;我们准备了空中的院落,如果你对传统的文化钟爱有加;我们准备了丰富的生活场所,因为好的设计师总是热爱生活;我们准备了可以随时变化的空间,因为设计本身就是不段的去拥抱变化……
Three-dimensional space can meet the personality at the same time, zero distance to switch to communication and cooperation; More small space can adapt to the communication and cooperation of remote "space crossing" in the information age; We have prepared a lot of uninterrupted corners, if you like to think alone; We have prepared an open viewing platform, if you like the changing sunset clouds; We have a courtyard in the sky, if you love traditional culture; We have prepared rich living places, because good designers always love life; We are ready to change the space at any time, because the design itself is constantly to embrace change...

云立方CLOUD³

YBN-A-G106833

过去的;现在的;未来的? In the past; Now; In the future? 过去的。办公空间往往是规矩的,功能分区很明确,各个功能分区之间被交通空间联系。这样的办公场所容易给人单调,乏味的感受,同时也缺乏交流的场所,不能够满足现代办公对于交流和共享的要求。 In the past. Office space is often formal, functional partition is very clear, between each functional partition is connected by traffic space. Such office space is easy to give a person monotonous, boring feeling, at the same time, it also lacks a place for communication, which can not meet the requirements of modern office for communication and sharing. 现在的。例如谷歌、Facebook等公司,办公空间越来越开放,以适应更多变化的办公方式的需求。但是自由和个性的同时也给别人带来了许多打扰,导致工作效率的下降,甚至无法安静的工作,所以,相对独立的空间依然很有必要。 Now. Companies such as Google and Facebook are opening their office Spaces more and more to accommodate the need for more and more changing ways of working. But freedom and personality also bring a lot of bother to others, resulting in the decline of work efficiency, and even can not work quietly, so, relatively independent space is still necessary. 未来的?没有人会知道未来是什么样子。作为设计师,我们往往很有个性,往往特立独行,但同时,我们又必须团队合作,互相交流;作为设计师,我们希望有属于自己的空间,这里的一切都是“我”的色彩;作为设计师,我们希望能够灵活的从“个性”切换到“合作”,在那突然的灵感还没有被忘记之前; In the future? No one knows what the future holds. As designers, we tend to be very individual, often maverick, but at the same time, we have to work as a team, communicate with each other; As designers, we hope to have our own space. Everything here is the color of "me". As designers, we want to be able to switch flexibly from "personality" to "collaboration" before the sudden inspiration is forgotten. 基于以上,我们做了本次的设计。 Based on the above, we made this design. 立体的空间能够在满足个性的同时,零距离的切换到交流与合作之中;更多小的空间可以适应信息时代远程“空间穿越”的交流与合作;我们准备了许许多多不被打扰的角落,如果你喜欢独自的思考;我们准备了开阔的观景平台,如果你喜欢那四季变换的晚霞;我们准备了空中的院落,如果你对传统的文化钟爱有加;我们准备了丰富的生活场所,因为好的设计师总是热爱生活;我们准备了可以随时变化的空间,因为设计本身就是不段的去拥抱变化…… Three-dimensional space can meet the personality at the same time, zero distance to switch to communication and cooperation; More small space can adapt to the communication and cooperation of remote "space crossing" in the information age; We have prepared a lot of uninterrupted corners, if you like to think alone; We have prepared an open viewing platform, if you like the changing sunset clouds; We have a courtyard in the sky, if you love traditional culture; We have prepared rich living places, because good designers always love life; We are ready to change the space at any time, because the design itself is constantly to embrace change...