Jalousie House | Limdim House Studio

Favorite
4,128
Release Time: October 13, 2020
PROJECT CREDITS

architects: Limdim House Studio

Location: Huế, Thua Thien Hue, Vietnam

Project Year: 2020

Photographs: Quang Dam

Area: 300.0 m2

Vietnamhue city

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Limdim House Studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Limdim House Studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Quang Dam

Jalousie house was built on a 7m (west-facing) x 14m (south-facing), in Hue city. In urban areas of Vietnam, the same narrow-shaped houses stood side by side. This type of house faced the risk of lack of air and light because the sides are adjacent to others. Beside that, Hue is one of the places with the largest rainfall in Vietnam. Located in this climate, we create a way of "layering" on top of each other, creating a gap of ventilation and watertight like the way the carpenter makes louver doors. Based on that idea, here, we use two layering schemes, one is the glass shutters with the folding pattern wall in the facade and the other is the breeze blocks system in the backside.

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

The folding pattern wall in the façade blocks sunlight and helps the house to cope with the rainy in winter but still lets the air in and out smoothly. Not only that, these folds contribute to the shape of the building, making it special, prominent but still plain.

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

The breeze blocks wall in the backside brings air and light to the house, but also prevents effect of heat in summer and freezing rain in winter. This system combines with the sky light and glass door in façade ensures that the distribution of sunlight is enough during daytime. This breeze blocks wall forms ventilation and air convection for the house.

© Quang Dam

© Quang Dam

By taking advantage of the skylight and ventilation system at back side, we plant the in-house garden right after the breeze blocks wall to create green layer for the house. This garden acts as a natural air conditioning, making the air cooler and cleaner before going inside the house as well as reducing the heat caused by solar radiation. This garden also provides open green view from bedrooms and bathrooms, gives the homeowners a relaxing, feeling immersed in nature. Besides, a green carpet grass is planted on 2nd floor balcony. This is where young parent, the homeowners can spend quality time with their little child.

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

© Quang Dam

标签
# Architecture Design # Landscape Design # Interior Design # Residential Architecture

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data