House in UMEJIMA | I.R.A.

Favorite
4,746
Release Time: November 18, 2020
PROJECT CREDITS

Architecture Firm: I.R.A./ International Royal Architecture

Website: https://iraap.jp/page/3

Contact e-mail: info@iraa.jp

Firm Location: 2-9-12-3FB, 525 kuronuma building 1F, tsurumakicyo,waseda,sinjyuku,tokyo,Japan

Completion Year: 2020

Gross Built Area: 82.97 sqm

Project location:

City: Umejima,Adachiku,Tokyo

Country: Japane

Lead Architects: Daisuke Tsunakawa , Akinori Kasegai

Media Provider

Photo credits: Nao Takahashi

Photographer’s e-mail: takahashi@phototakanao.com

Additional Credits

Structual Engineer: Nobuyuki Morinaga

Construction: Tanzawa koumuten Co., Ltd.

Garden design: GREFICA

JapanTokyo

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于I.R.A.,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner I.R.A.. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Nao Takahashi

The site is long and narrow corner lot sandwiched between a relatively heavy traffic and a small management passage separated by pedestrians. We propose an architecture that opens to the town through this passage, which is overgrown with greenery and is used as a sidewalk for residents.

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

Since it was necessary to make it at low cost, it was proposed to reduce the soaring fire prevention sash. If you secure a sufficient building volume and set back along the fire spread line, the surplus space on the hypotenuse will remain on the aisle side, and inevitably there will be a roof as a semi-outdoor area, and it will become a garage or a bicycle parking lot.

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

By making the form of architecture the character "key shape", we will create various places inside and outside. Windows with different sizes, functions, and arrangements are installed for each place, and light reaches the living room from the skylight.

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

With the shape of the key, windows and surplus space are connected to the passage, and it is hoped that the public and private will be mixed and the architecture will permeate the city.

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

© Nao Takahashi

Plan © I.R.A.

Section © I.R.A.

标签
# Architecture Design # Residential Architecture

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data